Ma-de-lief-ste

zet de vaders maar aan het werk voor Moederdag

0
1208

Ma-de-lief-ste ook in deze moeilijke tijd. Of  misschien juist in deze moeilijke tijd. Het is vreemd om niet even naar de winkel te gaan om iets op te halen voor mijn blog. Maar echt treuren daarom is niet nodig, mijn voorraad spullen is zodanig groot dat ik wel iets vindt, en zelfs op verschillende manieren één werkje kan maken. Er van uit gaande dat jullie niet zomaar hetzelfde in huis hebben liggen zijn er drie uitvoeringen. Maar zelfs als dat niet lukt zijn er nog vele opties open.

Ik gebruikte bij de ene een 3D pen om de madeliefjes op het canvas te maken. Ik gebruikte de pen al eerder in mijn blog. maar dan voor 3D figuren. https://www.hobbyhandig.nl/spelen-met-een-3d-pen/

Bij de andere gebruikte ik 3D pearl paint. 3D betekend in dit geval een dikkere verf die je al knijpend in een flesje op brengt. deze blijft dan als een laagje op het canvas liggen. Bij dit canvas heb ik alleen de contouren van de bloemen gemaakt en de rest niet ingevuld.

Bij de laatste heb ik paint markers gebruikt, dit werkt heel gemakkelijk en is ook goed met kinderen te doen, denk aan moederdag. Hiermee heb ik ook al eerder gewerkt in een blog. https://www.hobbyhandig.nl/kurken-onderzetters-pimpen/

Maar mocht je niet in het bezit zijn van al deze dingen niet getreurd. want wat is er mis met wat gewone verf en een kwast. Of stel je hebt nog een goede set stiften in huis. zelfs met kleurpotloden kom je een heel eind, dan zou ik het wel op stevig papier tekenen  en deze op het canvas plakken. Zoals ik al zei: opties genoeg voor iedereen om ma-de-lief-ste te maken.

Ma-de-lief-ste

Benodigdheden

 • canvas van 20×20 cm.
 • tekening van madeliefje (deze heb ik al voor jullie getekend, let niet op de buitenste cirkel dit was voor mij om te weten hoe groot hij moest worden.
 • houten letters of plakletters (of misschien heb jezelf wel een heel mooi handschrift)
 • paint markers, 3D pen met zwart draad, 3D pearl paint (kies een optie of gebruik iets anders)
 • verf in wit, licht roze, geel en achtergrond kleur
 • kwastjes

Beschrijving

3D pen en zwarte houten letters

 1. teken licht af waar de bloemen moeten komen, het hart op 5 cm. van boven en 5 cm. van de zijkant. En dat op alle vier hoeken.
 2. trek de bloem over op het canvas met behulp van bijvoorbeeld carbonpapier. De bloem is ongeveer 7 cm. doorsnee. Draai de bloem elke keer een slag, dan lijken ze niet allemaal hetzelfde.
 3. teken nu met de 3D pen de bloem op het canvas. (niet eerst schilderen dan houd het niet)
 4. als het droog is dan verf je het binnenste van de blaadjes voorzichtig wit. Zorg dat het iets stevige verf is, dus niet verdunnen.
 5. hierna verf je de harten van de bloemen geel.
 6. nu ga je de buitenkant een kleur geven. (bij mij groen) verf voorzichtig om de bloemen heen, niet over jet zwarte draad.
 7. als alles goed droog is neem je een beetje licht roze verf en tip je voorzichtig de puntjes van de blaadjes iets roze.
 8. plak de houten letters (tekst) op.

3D pearl paint.

 1. Verf hier wel eerst de ondergrond.
 2. als deze droog is doe je wat beschreven is bij punt 1 en 2 hierboven.
 3. trek nu de bloem over met de 3D paint.
 4. als die droog is verf je het hart geel met verf of 3D paint.
 5. plak de plakletters op

Paint markers

 1. teken licht af waar de bloemen moeten komen, het hart op 5 cm. van boven en 5 cm. van de zijkant. En dat op alle vier hoeken.
 2. trek de bloem over op het canvas met behulp van bijvoorbeeld carbonpapier. De bloem is ongeveer 7 cm. doorsnee. Draai de bloem elke keer een slag, dan lijken ze niet allemaal hetzelfde.
 3. verf de bloemblaadjes wit. maar pas op verf niet over je lijntjes.
 4. verf het hart geel
 5. kleur de buitenkant (ik heb dit in twee kleuren gedaan)
 6. trek als alles droog is de lijntjes voorzichtig over met zwart.
 7. plak de letters op.

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in