Maak jouw eigen cactus kunstwerk!

Jouw eigen canvas met decoupage, plaatjes en tekening(en)

0
6667

Canvassen in huis vind ik erg gezellig! Zowel met foto’s als canvassen met eigen creaties. Er hangen lang niet zoveel bij ons thuis als ik zou willen, maar ik moet natuurlijk een beetje rekening houden met mijn vriend. Toch kan ik het niet laten om eens in de zoveel tijd een DIY met een canvas te maken… Het resultaat? Een cactus kunstwerk op canvas!

Maak jouw eigen cactus kunstwerk: benodigdheden

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Allereerst natuurlijk een canvas. Ik heb bewust voor een kleintje gekozen, want ik wilde hem op de schoorsteenmantel plaatsen (niet op foto’s vanwege belichting). Je kunt natuurlijk kiezen voor de grootte die jij graag wilt! Voor het decouperen heb je vernis-lijm en een kwast nodig. Daarbij heb ik mooie servetten en plaats uitgezocht in het thema cactus, maar jij kunt natuurlijk voor een ander thema kiezen als je dit wilt. Ik heb ook nog een markeerstift gepakt voor het tekenen.

Maak jouw eigen cactus kunstwerk: decouperen

Maak jouw eigen cactus kunstwerk: decouperen

DIY cactus kunstwerk

Laten we aan de slag gaan! Allereerst gaan we aan de slag met decoupage. Dit betekent dat je de bovenste laag van een servet nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om een heel oppervlakte te gebruiken, zoals ik heb gedaan, maar je kunt ook meerdere stukjes van elkaar scheuren of knippen. Dit ga je met decoupagelijm op het canvas bevestigen: je smeert de lijm op de canvas, je legt hier de bovenste laag van de servet op en je gaat er met een kwastje lijm overheen om het strak te maken. Ben je klaar? Dan moeten we even wachten totdat het droog is…

Maak jouw eigen cactus kunstwerk: tekenen

Het is tijd om te tekenen met markeerstift! Ik heb heel moedig geprobeerd om een cactus te maken om de cactussen van het servet heen, omdat ik een cactus kunstwerk wilde maken. Je ziet: dit is helaas niet helemaal gelukt. De “rechterarm” is niet heel mooi en links moest ik eigenlijk wel door twee cactussen heen. Ik had gewoon beter uit vrije hand een cactus kunnen tekenen, want ik denk dat dit een beter resultaat had gehad. Ook teken je langs de randen van de cactus stekels. Ik heb dit met kruisjes gedaan, maar ik had streepjes achteraf mooier gevonden.

Maak jouw eigen cactus kunstwerk: plaatjes plakken

Als laatste plak je de plaatjes (of stickers) op het canvas! Ik heb mijn twee plaatjes over twee cactussen van het servet geplakt. Et voilà: je hebt je eigen cactus kunstwerk (of in het thema dat je zelf hebt gekozen)!

Maak jouw eigen cactus kunstwerk

Welk thema heeft jouw DIY kunstwerk gekregen?

Lieve groet,
Anouk

www.nouk-san.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in