Mini-mini scrap-album

Een klein aandenken aan een speciale gebeurtenis

0
5755

Mini-mini scrap-album

Wat vliegt de tijd, alweer twee weken voorbij.Dus tijd voor een nieuw blog. Een paar weken geleden vroeg er iemand om ideeën voor een dag online freubelen met elkaar. Ik ben toen in mijn archief gedoken en kwam daar een workshop tegen die ik ooit uitgewerkt heb met cursisten van de workshop Scrapbooking. Na overleg werd deze workshop toegevoegd aan de gezamenlijke online hobbydag. Afgelopen zondag was het zover en wat was het leuk om de hele dag te hobbyen met allemaal verschillende opdrachten. Kaartjes maken, een Lay Out voor een scrap bladzijde van 30×30 en dus ook dit kleine mini scrap album.

Dit mini album heeft als basis 2 twee diaraampjes. Wat meteen al aangeeft dat het klein is. De uitdaging om hiervoor goede fotootjes te vinden is groot. Maar je kunt gedeeltes van foto’s nemen of foto’s gewoon heel klein printen.

De basis van scrappen zijn  de foto’s en het album. De kleur van het album kun je aanpassen bij de foto’s. Of je neemt een neutrale kleur en gebruikt bijpassend papier om op je basis te plakken. Ikzelf heb bij mijn boekje gebruik gemaakt van landkaarten papier. Dit omdat mijn boekje over een dierentuin gaat. En deze dierentuin heeft verschillende werelddelen. Daardoor heb ik niet gewerkt met de kleur in de foto’s, maar met het onderwerp. Ik ben benieuwd naar jullie uitvoering.

Mini scrap-album

Benodigdheden

 • Twee diaraampjes (mocht je niet in het bezit zijn van diaraampjes dan vindt je onderaan de uitleg een tekening. Als je dit uit dik cardboard knipt, en zo nodig twee of drie laagjes op elkaar plakt heb je hetzelfde effect. Mocht het diaraampje je te klein zijn dan kun je de maten naar eigen inzicht vergroten.
 • Cardstock wit of gekleurd (in ieder geval 10×25 cm.)
 • Designpapier
 • Lijm – hobbymes – liniaal – potlood – dubbelzijdig tape (smal)

Beschrijving

iaraampje bekledenmini-mini scrap-album

 1. We gaan eerst de twee diaraampjes bekleden met designpapier.
 2. Knip twee stuk designpapier van 7×7 cm.
 3. Plak dit op beide diaraampjes, dubbelzijdig tape werkt prima.
 4. Neem het hobbymes en snijd aan de achterkant een kruis in het designpapier, stop net iets van de rand af.
 5. Draai het raampje om, vouw de ontstane flapjes naar achteren en plak deze daar vast. Je zult zien dat aan 1 kant de flapjes te lang zijn, knip deze op de goede maat.
 6. Knip nu de vier hoeken scheef af (zie foto)
 7. Vouw de ontstane flappen naar achteren en plak ze daar vast, ook hier zijn aan 2 zijden de flappen te lang, knip deze op de goede maat voordat je ze vast plakt.

Strook en inhoud.

 1. Knip twee stroken van 5×25 cm. van het cardstock.mini-mini scrap-album
 2. Deze strokken moeten om de 5 cm. gerild worden. Teken dit af en ril.
 3. Als je het gerild hebt vouw je de strook, om en om, zodat je een harmonica krijgt. Je hebt nu een strook bestaande uit allemaal vierkantjes van 5×5 cm.
 4. De stroken moeten nu aan elkaar geplakt, hiervoor neem je de twee stroken en plak ze aan elkaar door twee blokjes van 5×5 cm. op elkaar te plakken. Nu heb je een gevouwen strook van 5×45 cm.
 5. Nu pakken we de beklede diaraampjes er weer bij. We plakken 1 diaraampje aan het begin van de strook aan de voorkant. Hierbij laat je 1 zijkant open zodat je er een foto achter kunt schuiven. (dus maar aan drie zijden plakken met een dun randje dubbelzijdig tape) Het andere raampje plakken we aan het andere uiteinde aan de achterkant van de strook. (ook hier plak je maar 3 zijden)
 6. Als het goed is kun je de strook nu invouwen en heb je een mini album met een harde voor en achterkant.mini-mini scrap-album
 7. Nu komt de uitdaging, kleed het boekje aan en vul het met fotootjes. Je kunt hem aan één kant gebruiken of twee-zijdig. Als je tweezijdig doet let dan wel op dat hij nog dicht wil.
 8. Je kunt er een strik om doen als sluiting, of een lint plakken op de pagina’s achter de voorkant en achterkant en deze dan weer wegwerken met een extra laagje cardstock of je foto.

Veel plezier.mini-mini scrap-album

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in