Namenpuzzel in een lijst

ook leuk om cadeau te geven

0
990

Een doos vol houten letterblokjes blijft maar door mijn hoofd spoken. Wat kan ik daar nog meer mee en opeens een idee, een namenpuzzel in een lijst. En puzzelen was het, want het valt niet mee om de namen zodanig te krijgen dat het ook een beetje compact blijft. Daarbij vond ik het leuk als de namen van de gezinnen, (bijv. dochter, man, kind) elkaar ook raakten.

De houten letterblokjes zullen jullie wel bekend voorkomen. Ze werden al eerder gebruikt in een blog https://www.hobbyhandig.nl/scrabble-sleutelhanger/.

Het is een leuk idee een namenpuzzel maar wat doe je er mee. Toevallig liep ik tegen een lijst aan met daarin drie verschillende achtergronden. Een vier optielijst, te gebruiken voor een foto of één van de drie platen . Verschillende keuzes, maar deze was het wel voor mij. De andere platen prik ik in mijn hobbykamer wel aan de muur zonder lijst.

Wat meeviel is dat er ruimte genoeg bleek in de lijst voor de blokjes die toch een paar mm. hoog zijn. Mijn plan was om langs de zijkant druppen lijm uit het lijmpistool te leggen zodat het glas niet onder druk zou komen te staan. In deze lijst was dat niet nodig.

Namenpuzzel in een lijst

Benodigdheden

 • houten letterblokjes
 • lijst (grote hangt af van de hoeveelheid namen)
 • dubbelzijdig tape
 • liniaal

Beschrijving

 1. Schrijf al de namen op, en ga puzzelen. Net zolang totdat je een mooie verdeling hebt. Dit kan wat tijd kosten.
 2. Maak een foto van je gepuzzelde namen, zodat je altijd weet hoe je het bedacht hebt.
 3. Leg de namen op het papier waarop je het gaat vastzetten.
 4. Nu kun je zien hoe de puzzel zich verhoud met de zijkanten en de bovenkant. Zorg dat hij van alle kanten dezelfde afstand heeft. Gebruik je liniaal daarvoor.
 5. Begin met de naam in het midden. Schuif de rest een beetje aan de kant. Schuif de naam aan de kant en plak een strook dubbelzijdig tape op de plek waar de naam lag op het papier. Plak dan de eerste naam daar op.
 6. Van hieruit ga je de andere namen zo recht mogelijk aan leggen. Doe telkens één naam, stukje dubbelzijdig tape op de plek en de naam er op leggen. Duw niet te hard aan, dan kun je nog wat schuiven.
 7. Als alle namen er op staan zet je de lijst voorzichtig weer in elkaar. Mocht het glas onder spanning komen te staan is het verstandig het langs de randen wat te steunen met bijvoorbeeld dotjes uit het lijmpistool.
 8. Hang of plaats je namenpuzzel ergens gezellig in huis. Die van mij staat op een kleine ezel.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in