Paaseislinger – werken met rietjes

combineer de paaseislinger met de paashazenslinger

0
157

Omdat het kan toch nog een keer Pasen, ditmaal Paaseislinger – werken met rietjes.  Dit lijkt me een leuk werkje om met de kinderen te doen. Ook voor de schooljuffen/meesters een leuk simpel idee. En je hebt er niet veel voor nodig.

mocht je het leuk vinden kijk dan ook naar de paashazenslinger, je kunt ze ook combineren https://www.hobbyhandig.nl/paashazenslinger/

Wat heb je nodig

Wat Karton van een doos, rietjes, dubbelzijdig tape (hier is vloerbedekking dubbelzijdig tape gebruikt), een stuk stevig touw, lijmpistool  en een schaar.

Paaseislinger – werken met rietjes

Deze slinger is vrij eenvoudig om te maken. Teken en knip een ei van zo’n 12 centimeter uit een velletje papier en gebruik deze als mal.

Zoek een stevige doos en knip de flappen er af, ik had het geluk een doos te hebben met hartjes aan de buitenkant, hierdoor had ik ook meteen een mooie achterkant. Teken zo veel mogelijk eieren op de  stukken karton (hier zijn het er 16) . Knip de eieren uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plak op het midden van het ei, van boven naar beneden, een strook breed dubbelzijdig plakband. Hierop kun je nu de rietjes plakken.

 

Plak de rietjes op het kartonnen ei, zodat je geen karton meer ziet. Het is niet nodig ze keurig af te knippen, als het ei helemaal beplakt is draai je de achterkant naar voren en knip je rondom het karton alle rietjes op maat.

 

Heb je alle eieren klaar dan pak je het lijmpistool en een stevige draad. Maak een ophang lus aan het begin van de draad. Plak de eieren één voor één vast aan de draad met zon 15 tot 20 centimeter er tussen. Na het laatste ei neem je nog een extra stukje en knipt de draad af. Maak ook aan deze kant een ophang lus aan de draad.

paaseislinger - werken met rietjes

paaseislinger - werken met rietjes

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in