Pennenbak voor vaderdag

met blik en kurk aan het werk

0
1125

En dan moet ik vaststellen dat het voor het eerst niet gelukt is om het blog pennenbak voor vaderdag op tijd te plaatsen. Ik had alles keurig gepland maar kwam er achter dat hetgeen ik wilde gebruiken ergens in een doos ligt en onvindbaar is. Uiteindelijk op zoek naar een alternatief, de kurk bleef, het blik ook, maar mijn eerste idee om het te bewerken werd vervangen door paintmarkers. En omdat mijn plakbaar velletje kurk niet glad was viel het niet mee om de tekst redelijk recht en leesbaar te schrijven. het is dus aan te raden gladde kurk te kopen.

De eerste poging ligt in kleine stukjes op tafel, het opplakken ging niet helemaal goed, ofwel helemaal fout. Plakken deed het wel, maar scheuren ook. Opnieuw aan het schrijven en de tweede keer lukte het wel om het op te plakken.

Je kunt dit idee pennenbak voor vaderdag natuurlijk eenvoudig geschikt maken voor andere dingen dan Vaderdag, andere tekst, andere ontvanger/ster zelfde gebruik. Of misschien weet je zelf nog een ander gebruik voor deze blikken. Hoe je paintmarkers gebruikt kun je ook lezen in een eerder blog waarbij ik ze gebruikte. https://www.hobbyhandig.nl/kurken-onderzetters-pimpen/

Benodigdheden

 • Lege blikken (klein)
 • Zelfklevende kurk vellen
 • Paintmarkers
 • leuke teksten  (De allerliefste papa heb ik, papa is mijn held)

Beschrijving

 1. Maak de blikken schoon en werk eventueel de scherpe rand weg met een tangetje
 2. meet de kruk af en knip op maat
 3. teken met potlood je tekst op de kurk
 4. trek de tekst over met de paintmarker
 5. teken eventueel vlaggetjes oid. rond de tekst
 6. plak de kurk rond het blik
 7. plak een strookje kurk boven binnenin over de scherpe rand
 8. zet er wat pennen enz. in.

pennenbak voor papa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in