Van plantenpot tot pennenbak!

Back to school: customize jouw pennenbak!

0
4848

Een DIY pakt soms anders uit dan verwacht! Ik begon met het idee om een plantenpot te customizen voor een plantje in de vensterbank of in de kast. Ik eindigde met gepersonaliseerde pennenbak met genoeg ruimte voor al jouw schrijfwaren (hoewel hier ook gewoon een plantje in zou kunnen). Niet alleen handig voor school, maar ook voor het werk of een hobby!

Van plantenpot tot pennenbak 2

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Allereerst is een plantenpot handig! Ik heb een witte gekozen. Hier heb ik ook mijn materiaal voor het customizen op aangepast. Omdat ik een rustige, maar wel creatieve pennenbak wilde, heb ik namelijk plakfolie met een marmer print en een merkstift gebruikt. Dit kun je aanpassen naar jouw eigen behoefte qua patronen en ontwerp, maar ook kun je totaal ander materiaal gebruiken. Masking tape, verf, decoupage… het is allemaal mogelijk!

Van plantenpot tot pennenbak 3

DIY

Aan de slag! Allereerst heb ik het plakfolie met een marmer print erbij gepakt. Op de achterkant heb ik met een rolletje masking tape en een potlood cirkels getekend, zodat ik deze daarna gemakkelijk kon uitknippen. Ik heb in eerste instantie een pons geprobeerd, maar dit is vanwege het plastic af te raden (helaas).

Van plantenpot tot pennenbak 4

Vervolgens heb ik het folie opgeplakt in een random order. Sommige cirkels heb ik door de helft (of meer) geknipt voor een rand. Ik heb de bovenste rand van de pot expres niet gebruikt, want hier wilde ik iets anders mee doen. Daarna heb ik drie hele cirkels uitgekozen om een lijntje van een stippen en lijntjes patroontje omheen te tekenen met markeerstift. Een marmer patroon is rustig, maar iets van speelsheid mocht van mij wel op de pennenbak!

Van plantenpot tot pennenbak 5

Om het geheel nog iets speelser te maken, heb ik ook nog een rand gemaakt. Hoe je dit precies noemt, weet ik niet… ik weet alleen dat ik het wel gezellig vind staan! Door de duidelijk zwarte lijnen lijkt het strak, maar is het toch ook creatief. En dat past wel bij mij!

Van plantenpot tot pennenbak

Geen pot, maar pennenbak!

Zoals ik al zei, was mijn originele idee om een pot te customizen zodat er een plant in kon. Nadat ik deze DIY echter had uitgevoerd en aan de slag ging met een andere, stopte ik al mijn schrijfwaar erin. Hij functioneerde ineens als pennenbak! En misschien verzin jij nog wel iets anders… Veel DIY plezier!

Lieve groet,
Anouk

www.nouk-san.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in