Zelf een professioneel fotoboek maken? Zo doe je dat!

0
2799

Ben je op vakantie geweest, en wil je al je gemaakte kiekjes aan de thuisblijvers laten zien? Of ben je opzoek naar een creatieve manier om foto’s van je (klein)kind of huisdier tentoon te stellen? Maak dan zelf online een fotoboek! Zo’n boek is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens ontzettend leuk om te maken! Wil jij graag een fotoalbum maken? Lees dan snel verder. In dit artikel vind je namelijk de beste tips en tricks hiervoor!

Welke stijl kies jij?

Zelf een mooi fotoboek samenstellen lijkt veel werk, maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Wel is het handig om van te voren even na te denken over wat voor plaatjes je in het fotoboek wil verzamelen en wat voor stijl hier het best bij past.

Voor een vakantiealbum zoek je waarschijnlijk zonnige kleuren die je doen denken aan het strand. Heb jij een professionele shoot gedaan met de kids? Dan past een minimalistische stijl waarschijnlijk beter.

Wat voor stijl je ook zoekt; het is belangrijk om deze van te voren te kiezen. Dit maakt je fotoboek gelijk een stuk leuker, creatiever én professioneler!

Maak een selectie

Natuurlijk wil je het liefst elk kiekje in jouw persoonlijke fotoboek verwerken, maar voor een professionele uitstraling is het van belang dat je echt alleen de allerbeste kiest. Kijk bijvoorbeeld alleen naar de kwaliteit van de foto en of ‘ie niet bewogen is.

Check van tevoren alle mogelijkheden voor de kwaliteit voor jouw album. Wees kieskeurig en bekijk objectief of de plaatjes een mooie toevoeging zijn aan het fotoboek.

Bewerk je foto’s waar nodig

Je hoeft geen professionele editor te zijn om de foto’s te bewerken. Alleen je kiekjes in een bepaalde vorm knippen kan al een heel ander effect geven! Ook zijn er een hoop apps die je helpen met het bewerken van je shots. Zo kan je bijvoorbeeld afleidende objecten of mensen verwijderen van de achtergrond, of meer licht toevoegen.

Zorg er wel voor dat na het bewerken de kwaliteit van de opname nog goed genoeg is om groot uit te printen in het fotoboek.

Hou het simpel

Hoe verleidelijk het ook is om te spelen met gekke kleuren en composities, hierdoor gaat de uitstraling al snel achteruit. Voor een professionele look is het beter om een strak design aan te houden.

Wees ook niet bang om te experimenteren met witruimte. Niet elke pagina hoeft compleet gevuld te zijn. Sommige foto’s zijn hier minder geschikt voor, door bijvoorbeeld een mindere kwaliteit. Hou deze foto’s dus kleiner en kies een mooie witte rand om het kiekje echt te laten stralen.

Zorg voor een persoonlijke touch

Wil jij een professioneel fotoboek maken dat toch een persoonlijke uitstraling heeft? Er zijn leuke manieren om toch een eigen draai te geven aan een album. Zo kan je bijvoorbeeld tekenen en schrijven op foto’s met speciale stiften. Maak je een vakantiealbum? Dan is het leuk om hier souvenirs van je reis aan toe te voegen, zoals zelfgemaakte vakantiekaarten of kaarten uit de regio.

Met deze tips & tricks ben jij helemaal klaar om een mooi fotoalbum te maken. Veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in