Strokrans als ei-krans

van rond naar ei in een handomdraai

0
2292

Het land gaat gebukt onder een virus, we moeten allemaal onze levensstijl aanpassen. Het is nog geen Pasen, maar zoals het er nu voor staat kan het zo maar zijn dat Pasen een “blijf maar thuis”verhaal wordt. Dat houd ons natuurlijk niet tegen om de gezelligheid te verhogen met leuke aankleding. Daarom voor jullie een Strokrans als ei-krans.

Ik hoor jullie al denken, een eivormige strokrans, die zie je niet veel in de winkel. Nu in dit geval heb je genoeg aan een ronde strokrans. Een strokrans is namelijk heel gemakkelijk in een andere vorm te buigen. Je duwt twee zijkanten stevig naar binnen zodat hij ovaal wordt, en daarna duw je de bovenkant stevig naar elkaar toe, zodat er een punt ontstaat, de onderkant laat je verder met rust. Hierdoor ontstaat de ei-vorm. Om te testen of de vorm bleef heb ik hem een week laten liggen, en na een week was het nog steeds een ei.

Wat te doen met je ei-krans. Je kun hem aankleden en ophangen of aankleden en laten staan. Beide is een voorbeeld van. Laten staan is een simpel kunstje. Je neemt een dun houten plaatje (misschien werkt zelfs dik karton wel) sla een spijker in het midden (of twee naast elkaar als je bang bent dat hij gaat draaien). Doe dubbelzijdig tape onder het houten plaatje en plak het hiermee op een bord oid. Hier kun je de ei-krans zo op prikken.

Op de foto zie je haasjes van houten kralen uit een eerder blog.  https://www.hobbyhandig.nl/haasjes-van-houten-kralen/ en in de groene krans zie je een haasje, dit haasje is nog onbewerkt maar in een vorig blog ben ik hier mee bezig geweesthttps://www.hobbyhandig.nl/pasen-en-washi-tape/ misschien is dit nog een leuke toevoeging aan Pasen.

Strokrans als ei-krans

Benodigdheden:

 • strokrans(en)
 • lint, jute, groen uit de tuin
 • klosje bloembinders ijzerdraad
 • lijmpistool
 • mos
 • stukje dun hout en spijker
 • dubbelzijdig tape
 • bord of bakje
 • kleine lichtjes (kerst)
 • versiering voor op de krans

Beschrijving

 1. Neem een strokrans en buig hem in de vorm van een ei, zoals hierboven beschreven.
 2. Als eerste ga je de strokrans bedekken. Bij de ene gebruikte ik jutelint en organzalint, bij de andere gebruikte ik groen uit de tuin (buxus, of laurierblad)
 3. het lint kun je eenvoudig om de krans draaien, zet de uiteinden goed vast. dit kan prima met het lijmpistool.
 4. als je met groen werkt bevestig dan ijzerdraad aan de krans en draai het ijzerdraad om de krans terwijl je telkens een bosje  (of bladeren) groen om/op de krans legt. Maak het ijzerdraad goed vast aan het eind.
 5. De krans met lint kun je nu versieren, gebruik hierbij het lijmpistool.
 6. de krans met groen kun je nu aankleden. Ik heb een streng lampjes gevonden in de vorm van eitjes. Eerst een groen twine touw om de krans gedraaid, hierdoor blijven de blaadjes nog iets beter op hun plek. Hiermee heb ik ook meteen een ophanglus gemaakt. Daarna de lichtjes er op leggen, hier omheen draai je breder lint, zo blijven ze mooi zitten en zie je niet alle draadjes. Ten slotte kun je de krans verder aankleden met behulp van je lijmpistool

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in