Vogelkrans van pinda’s

lekker voor de vogels en gezelligheid in de tuin

0
388

Vogelkrans van pinda’s

Het is vandaag Valentijnsdag, zouden de vogels dat ook vieren, bij ons kan het met deze vogelkrans van pinda’s in hartvorm.  De doppinda’s lagen er al een poosje om aan een draadje geregen te worden. Dat kwam er maar niet van. En toen kwam ik een strokrans tegen en dacht aan de vogelkrans die we eens maakten van doppinda’s op een strokrans. Omdat het Valentijnsdag is heb ik de strokrans met ietwat brute kracht in een hartvorm geduwd. En ook al denk je nu het vriest niet en de vogeltjes hebben niks extra’s nodig, je weet het nooit, de winter is nog niet voorbij.

Het hart maken van de krans

Een strokrans is aardig flexibel, en blijft na wat duw en trekwerk wel in vorm. Door de krans op een hoek van de tafel of keukenblad te duwen (wel doorduwen) krijg je de bovenkant van een hart. De onderkant is een kwestie van met veel kracht de krans naar elkaar toe duwen. Het één vervormd weer het andere dus een paar keer herhalen en wat duwen en trekken geeft je uiteindelijk de goede vorm voor deze vogelkrans van pinda’s n hartvorm.

Het opbouwenvogelkrans van pinda's

Eerst plaats je aan beide zijden van het hart een zakje pinda’s. Di gaat het best met een stuk sisaltouw. Daarna bind je aan de onderkant van het hart een stuk sisaltouw, waarbij je twee lange lengtes touw overlaat. Hier hang je straks een vetbol aan. Dan is het nu tijd om de doppinda’s er op te plakken. Dit doe je met het lijmpistool (pas op heet). Begin bovenaan en zorg dat je het model er een beetje in houd. dus niet te veel pinda’s in het gaat bovenaan plakken.

Afwerken

Als je alles beplakt hebt met pinda’s is het tijd voor de afwerking. Knoop onderaan het hart een vetbol aan het touw wat je al klaar hebt hangen. Omdat het Valentijn is zit er bij mij een mooie rode strik op met hartjes. Maar elke soort strik voldoet voor de vogels. Zelfs als je alleen maar een ophangkoord er aan maakt, wat ook nodig is als je de strik wel gebruikt, zijn ze al heel blij met deze lekkere vogelkrans van pinda’s.

k

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in