Wax seal gebruiken op een label

of op een envelope of kaart

0
129

Je ziet ze overal langs komen wax seal setjes, ook ik kreeg er een stel op mijn verjaardag. Erg leuk, maar wat ga ik er mee doen naast een envelope dicht sealen. Nu een wax seal op een label is ook een prima idee.wax seal op een label

De wax in mijn pakketjes geeft wat problemen. Als je de lont aansteekt is hij heel snel kort, waardoor hij niet genoeg hitte produceert om de wax te smelten. Het vlammetje van de aansteker erbij houden helpt wel, maar is ook aardig gevaarlijk. De wax gaat dan zelf ook branden. Gelukkig had ik een goede onderlegger en kon het nog uitgeblazen. Het geeft dus wel taan dat je uiterst voorzichtig moet zijn.

Doordat de wax niet goed smelt krijg ik het niet voor elkaar om voldoende wax te smelten om een mooie afdruk te maken. Het staat me toch bij dat er ergens nog een andere set in huis moet zijn waarmee ik dat probleem niet had.

Er is nog iets anders wat je kunt gebruiken ipv wax, je lijmpistool, echt waar. Laat je lijmpistool warm worden, spuit een mooie dot lijm (liefst de doorzichtige) en duw daar je waxstempel in. Dan wachten totdat het droog/koud is en je kunt de stempel voorzichtig er af trekken. Als je de stempel rechtstreeks op papier maakt krijg je een mooi effect. Helemaal als je de verhoogde delen ook nog even van een kleur voorziet. Stempel je het op bakpapier dan kun je de seal van het bakpapier trekken en overal waar je wilt opplakken.

Al met al niet echt een succes dit uitproberen, nog maar goed oefenen met de wax variant. En de lijmpistool variant die ga ik vaker gebruiken, deze zou je ook in het voren kunnen maken of op papier kunnen drukken wat bij een zelfgemaakt kaartje past.

Wat heb je nodig:

  • wax
  • waxstempel
  • lijmpistool
  • papier
  • label

Beschrijving wax seal gebruiken op een label

  1. De seal op de label is gemaakt met het lijmpistool. je kunt er natuurlijk ook wax voor gebruiken.
  2. Het proces ik telkens hetzelfde, drup een behoorlijk plas wax of lijm op een ondergrond of bakpapier. Als de drup groot genoeg is druk de stempel er in.
  3. wacht totdat de wax of lijm droog/hard is en trek hem voorzichtig van de stempel of bakpapier.
  4. heb je de lijmvariant gemaakt kleur dan met een stift de hoge randjes van het plaatje in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in