Zoete bladerdeeg plaattaart met frambozen

0
33
Zin om dit weekend iets lekkers op tafel te zetten voor je bezoek? En géén zin om uren bezig te zijn voor de meest perfecte taart? Dan hebben we nu een gebakje dat jou op het lijf geschreven is. En het is superlekker, nu we dit typen loopt het water alweer in onze mond. We hebben het over een bladerdeeg plaattaart. Meestal zijn deze hartig, ook érg lekker met zoete aardappel, maar wij hebben er een zoete variant op. Met frisse frambozen, maar je kunt eigenlijk alle soorten fruit gebruiken bovenop de basis van bladerdeeg met het slagroom-monchou mengsel. Er is alleen een klein probleempje: als je er aan begint wil je hem helemaal op eten, zorg dus dat je veel bezoek hebt dat lekker met je mee-eet ;). Iets anders lekkers op tafel zetten? Maak dan bijvoorbeeld deze ambachtelijke gevulde koeken of eierkoeken.

Wat heb je allemaal nodig voor de bladerdeeg plaattaart?

  • Een rol vers bladerdeeg uit het koelvak
  • 250 ml slagroom
  • 400 gram monchou
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • Het merg van een half vanillestokje (of een hele, mocht je er erg van houden)
  • 200 – 300 gram frambozen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here