Pimp je spullen met een mooie cementlook!

0
7685

Het komt vaak voor dat wij spulletjes in huis hebben staan die eigenlijk wel hun beste tijd gehad hebben. Het ziet er niet meer leuk uit, is een beetje gedateerd of past gewoonweg niet meer bij het interieur. Maar wat moet je er nou mee? Een tip: niet weggooien!! Met bijna alles wat je weg wilt gooien kun je namelijk tóch nog iets leuks doen. Zo kun je het bijvoorbeeld een stoere cementlook geven. Simpel, en super hip! Wij toverden een kaarshouder, vaasje en blik om tot 3 stoere eyecatchers. En nog leuker: in een klein uurtje was het al klaar! (Ook omdat de zon scheen en het snel droogde).

Wat heb je nodig voor de cementlook?

– Een item dat je de look wilt geven, of meerdere items natuurlijk 🙂
– Grijze verf, eventueel gemengd met wat zand
– Koffieprut
– Oude kwast
– Wil je van een blik een mooi sfeerlicht maken? Dan heb je ook een hamer en spijker nodig, en eventueel een lintje om het te versieren

 

Hoe maak je de cementlook?

  1. Maak je het sfeerlicht uit een blik, dan is de eerste stap om er met een hamer en spijker gaatjes in te slaan. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de gaatjes wilt hebben, afhankelijk van hoeveel licht je wilt dat er doorheen valt.
  2. ‘Stempel’ met een kwast de items met de grijze verf.
  3. Meng vervolgens koffieprut door de verf. Je kunt dit doen door steeds je kwast eerst door de koffieprut en dan door de verf te halen, maar je kunt het ook gewoon mengen. Wij deden het eerste. Belangrijk is dat de koffieprut nog een beetje vochtig is zodat het goed mengt en niet te grote korrels heeft.
  4. Als je het sfeerlicht uit een blik maakt, kun je nu het beste de gaatjes vrijmaken van verf. Laat het even goed drogen, en klaar is de cementlook!

 

Betonlook DIYTips voor spullen die je een cementlook kunt geven

Je kunt dit waarschijnlijk ook zelf invullen, maar we wilden toch nog een paar ideeën meegeven om de cementlook op uit te proberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lampenkap, een schaal, een bloempot, stoelpoten, een theepot? Succes!

Houd je nou echt heel erg van de cementlook? Kijk dan ook even naar 2 DIY ideeën die we maakten met echt cement: een krukje en bloembollen in beton.

BRONHappy Stekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in