Benodigdheden voor cupcakes voor 12 personen
Cupcakes
300 g pompoen, geschild en in blokjes
300 g bloem
3/4 tl bakpoeder
3/4 tl baksoda
1 tl kaneel
1/2 tl gember
1/3 tl nootmuskaat
1/3 tl zout
90 g boter, op kamertemperatuur
180 g fijne tafelsuiker
2 eieren
90 ml melk
Roomkaastopping
175 g roomkaas
100 g boter, op kamertemperatuur
1 tl vanille extract
350 g poedersuiker
- Verwarm de oven voor tot 180 graden. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier. Rooster de pompoen 40 minuten in de oven totdat ze licht gaan karamelliseren. Laat de pompoen afkoelen en pureer in een keukenmachine of met de staafmixer. Weeg 180 g pompoenpuree af.
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, gember, nootmuskaat en het zout door elkaar. ix in een andere kom de botermet de suiker 2 minuten. Mix de eieren erdoor, voeg het tweede ei pas toe wanneer het eerste ei volledig is opgenomen. Schep met een spatel de pompoenpuree en de melk door het botermengsel. Meng met een spatel het bloemmengsel door het botelmengsel.
- Vul de vormpjes tot 3/4 en bak de cupcakes 25 minuten in de oven tot goudbruin. Haal uit de oven en laat (uit de bakvorm) helemaal afkoelen op een rooster.
- Mix in een kom de roomkaas, boter en het vanille extract. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix tot een gladde roomkaastopping. Schep het mengsel in een spuitzak. Laat de roomkaastopping 2 uur rusten in de koelkast. Spuit op elke cupcake een mooie toef. Besprenkel de cupcakes met de sprinkels.