Denim Vaas

Je hebt vast wel eens je kledingkast opgeruimd, alles gepast. En wat niet past doe je dan weg...? No way! Je kan er hele leuke dingen mee doen. Van alles eigenlijk...

1
2281

Denim Vaas

We gaan een mooie Denim Vaas maken. Je kan hem helemaal naar je eigen smaak verwerken tot een vaas waar jij helemaal tevreden mee bent!
Waar je de vaas voor gaat gebruiken mag je zelf kiezen, ik zal je inspireren om er een mooie vaas van te maken.

Wat heb je nodig?

 • Een spijkerbroek (kapot, versleten of te klein)
 • T-shirt of iets anders wat je niet meer wilt dragen
 • Wijnfles of een ander soort fles. Klein of groot
 • Verschillende kleurtjes/diktes katoen of wol
 • Verschillende leuke knoopjes
 • Lijm pistool
 • Naald (Stevig genoeg om door de spijkerbroek te kunnen halen)

Aan de slag!

Aan de hand van het formaat van de fles die je gaat gebruiken, kies je de stof uit die je erop wilt. Voordat je gaat plakken, pas je het er eerst los overheen. Zo kan je bekijken welk deel van de spijkerbroek of stof goed past en hoe groot je het moet knippen.
De leukste effecten krijg je door de details van de spijkerbroek te gebruiken, zoals de broekzakken, de rits, de knopen of een dubbele naad van de spijkerbroek.

 

Je hebt verschillende opties om de stof erop te verwerken, zoals:
– De afgeknipte randen afstikken met naald en draad zodat het niet gaat rafelen (als je een naaimachine hebt kan je die natuurlijk ook gebruiken)
– Het randje dubbelvouwen en tegen de fles aanplakken
– Je kan ook eerst de stof op de fles plakken en daarna het draad om de fles heen draaien, zodat het draad de afgeknipte randjes van de stof bedekt.

Het draad plakken:
– Het eerste stukje van het draad plak je verticaal op de fles vast. Als dat begin stukje goed vast zit, begin je het draad om de fles heen te draaien. Je kan één draad of meerdere tegelijk gebruiken. Zorg dat je het strak houdt. Tijdens het draaien doe je af en toe lijm eronder zodat het beter blijft zitten.

Afwerken:
Als het draad en/of stof erop zit, kan je verder afwerken door knoopjes te bevestigen. Kies een aantal hoekjes of plaatsjes waar je vindt dat een knoop mooi zal staan. Je kan de knoopjes lijmen, maar je kan natuurlijk ook met draad aan de stof bevestigen.

Variaties:
Je kan eindeloze combinaties maken om het resultaat te krijgen die jij het mooiste vindt.
Denk aan de kleuren combinaties wat je kan maken met de stofjes van t-shirts samen met de spijkerbroek stof. Als je lintjes in huis hebt kan je die ook gebruiken. De knoopjes kan je ook variëren in kleur of in grootte, en uiteraard het katoen of wol kan je verschillende kleurtjes en diktes met elkaar combineren.

Tips:
Zorg er bij het gebruiken van het lijmpistool voor dat je er weinig lijm op doet, anders komt het eronder uit en is het uiteindelijk zichtbaar.  Zorg dat je de stof strak houdt voor een beter resultaat. Stretch jeans gebruiken is natuurlijk wel beter dan een normale jeans.
Gebruik de knoopjes eventueel om “schoonheidsfoutjes” te verbergen.

De mooie vaas(jes) kun je gebruiken om er bloemen in te doen, zet ze op tafel of op de kast, gewoon als decoratie.
Als je wat bredere potjes gebruikt kan je er natuurlijk nog veel meer andere dingen mee doen, denk bijvoorbeeld aan een pennenbakje, of bewaar er snoepjes in.

Ik wens jullie heel veel plezier bij het maken van een mooie Denim Vaas.

Voor mijn volgende blog heb je wc papier rolletjes nodig. Dan gaan we daar iets heel moois van maken! Tot gauw weer!

1 REACTIE

 1. Hoi Jedidjah,
  De flesjes zijn mooi en stoer geworden!
  Ze staan alvast op mijn lijstje van projecten voor de avondles dit jaar.
  De wc rolletjes blijven voorloping ook uit de papierbak…
  Ik hou wel van al die blauwtinten!
  Je collega Christel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in