Oogpatroon op kurken onderzetters

Vrolijk jouw onderzetters op met tekeningen!

0
5182

Hoewel ik zelf niet zo’n fan ben van de trend met ogen op een product, dacht ik dat het wel leuk was om te laten zien hoe je zo’n patroon zo kunnen toepassen. Ik heb hierbij gedacht aan een dienblad, maar het leek me ook wel leuk om onderzetters te maken! Of eigenlijk: te customizen… Een DIY oogpatroon op kurken onderzetters!

Oogpatroon op kurken onderzetters

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Eigenlijk helemaal niet zoveel: een kurken onderzetter en een markeerstift. Op de foto zie je ook nog een potlood en een gum, maar ik kwam er al heel snel achter dat dit helemaal niet handig is om te gebruiken. Potlood zie je bijna niet op kurk namelijk en gummen is niet echt handig, want dan haal je er een beetje kurk vanaf… niet handig dus 😉

Oogpatroon op kurken onderzetters

DIY kurken onderzetters

Normaal gesproken zou ik voordat ik met stift ga tekenen dus eerst een schets maken met potlood. Ik ben namelijk niet zo handig met in één keer iets goed tekenen. Dit gaat helaas niet op kurk, dus waagde ik het maar gewoon: oogjes tekenen vanuit de losse hand! En ik moet zeggen dat ik het best goed gelukt vind. Ze zijn niet gelijk, maar ze staan wel duidelijk als patroontje weergegeven!

Oogpatroon op kurken onderzetters

Dit keer dus een simpele DIY, want je hoeft alleen te tekenen op een onderzetter! Ook al is het dan uit de losse hand, want dit kan nog best een uitdaging zijn. Ik heb een voor pannen gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor kurken onderzetters onder kopjes en borden bijvoorbeeld. In zowel een ronde vorm zoals op het voorbeeld als een vierkant of langwerpige vorm. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een ander patroontje op jouw onderzetter te tekenen, dit is geheel te personaliseren!

Oh ja, nog een extra tip: pak er ook een witte stift bij! Zwart op kurk is al mooi, maar met een derde basiskleur is het nog leuker. Ik kon mijn eigen stift niet vinden, anders had ik hiermee de ogen ingekleurd. Zo komt het nóg iets meer naar te voren! Veel DIY plezier 🙂

Lieve groet,
Anouk

www.nouk-san.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in