Van glazen pot tot vaas

Decoreer jouw eigen (kerst)vaas!

0
4198

Eerder toverde ik al een plantenpot om tot pennenbak en nu ga ik aan de slag om van een glazen pot (ja, van bijvoorbeeld appelmoes) een vaas te maken! In principe is dit natuurlijk enorm simpel: je pakt een glazen pot die leeg is en je weekt het etiket eraf. Maar je kunt er natuurlijk ook een gezellig geheel van maken, bijvoorbeeld voor kerst!

Van glazen pot tot vaas

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Een glazen pot is sowieso erg handig. Ik heb hier gekozen voor een lange pot voor wat stevigheid, aangezien er bloemen in komen te staan. Je kunt natuurlijk in principe iedere pot gebruiken die je wilt. Tevens heb ik er goud glitter papier, wit lint en touw bij gepakt. Om aan de slag te gaan heb je een schaar, een liniaal, een potlood en lijm nodig.

Van glazen pot tot vaas

DIY glazen pot

Aan de slag! Allereerst pak je het gouden glitter papier bij. Je kunt natuurlijk kiezen voor allerlei kleuren en patronen, maar ik vond dit wel passend met het oog op de feestdagen die toch sneller voor de deur staan dan je denkt! Aan de binnenkant teken je vervolgens het formaat van de glazen pot af. Ik heb hierbij gekozen om alleen het middenstuk te beplakken met het papier, zodat ik ook ruimte heb voor andere decoratie. Als je dit ook geknipt hebt, kun je het papier rondom de pot plakken!

Van glazen pot tot vaas

De volgende stap is om aan de slag te gaan met het lint. Ik heb deze allen aan de bovenkant geplakt, maar ook aan de onderkant zou dit mooi zijn. Eventueel zelfs als onderbreking van het gouden papier. Het is maar net wat je wilt!

Van glazen pot tot vaas

Als laatste heb ik touw om de hals van de glazen pot gestrikt. Ik vond dit leuk omdat dit een cadeau effect geeft, vind je ook niet? Zo heb je op een hele simpele manier een vaas die je kunt gebruiken tijdens de feestdagen (en natuurlijk ook andere gelegenheden). Veel DIY plezier!

Van glazen pot tot vaas

Lieve groet,
Anouk

www.nouk-san.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in