HobbyHandig 180 – Feestelijk kraft

0
4261

Kraft karton is heerlijk materiaal om mee te werken. Door de neutrale kleur kun je er kaarten en projecten voor allerlei gelegenheden van maken. Kijk maar eens hoe feestelijk het eruit ziet als je Kraft ‘aankleedt’ met vrolijk gekleurde details van glitterfoam en dessinpapier.

Wat heb je nodig?
Craft Unlimited Kraft A4-papier ♦ Craft Unlimited Kraft vierkante kaarten en enveloppen, labels ♦ Craft Unlimited mega papierblok Gelegenheden verjaardag ♦ Cardstock 15 x 30 cm: groen/blauw, rood, paars, roze ♦ Koord: bruin, roze ♦ Glitterfoam: groen/blauw, roze, paars, rood ♦ Buttons in kleuren naar keuze ♦ Double Dies vlag/driehoek (alles van Colours Unlimited) ♦ Dubbelzijdig en verwijderbaar plakband ♦ Alleslijm ♦ 3D-kit of gluedots ♦ Gaatjestang ♦ Double Do XL ♦ Ril-/vouwtool

Materialen zijn afkomstig van BoekenVoordeel

Kusjeskraft
Plak dessinpapier van 13 x 13 cm op een vierkante Kraft kaart. Bevestig onderaan Kraft van 6 x 11 cm en dessinpapier van 1,3 x 13,5 cm. Stans met de middelste maat vier driehoeken uit verschillende kleuren glitterfoam. Stans zeven driehoeken met de kleinste maat. Knip twee koordjes van 17 cm en zet de driehoeken er met 3D-kit op vast. Bevestig de koordjes aan de zijkanten van de kaart op 1,5 en 2 cm van de bovenkant. Wanneer je dit doet als de 3D-kit nog niet helemaal droog is, zitten de driehoekjes ook meteen aan de kaart vast. Stempel een tekst op een klein Kraft label. Plak het op een groter label met een stukje glitterfoam ertussen. Maak een gaatje door de drie lagen, haal er koord door en plak het geheel bovenaan de kaart.

kraftCadeauzakje
Neem het patroon uit HobbyHandig 180 over op A4-kraftpapier. Snij het uit en ril de vouwlijnen. Vouw eerst de verticale vouwen en zet de plakstrook aan de binnenkant vast met dubbelzijdig plakband. Vouw de onderkant in elkaar. Knijp de bovenzijde voorzichtig bij elkaar en duw de zijkanten voorzichtig iets naar binnen. Vouw het klepje naar voren en maak op de gemarkeerde plaatsen een gaatje. Doe dit in één keer door het klepje en de voor- en achterkant. Strik koord door de gaatjes. Versier een Kraft label met dessinpapier. Stempel er een tekst op en hang het aan het koord. Stans twee keer het kleinste formaat vlag (met randje) uit roze cardstock en twee keer de middelste maat driehoek met rechte rand uit dessinpapier. Plak ze op elkaar en lijm ze op dezelfde hoogte aan de voor- en achterkant van het zakje. Haal koord door de bovenste gaatjes van de vlaggen en knoop het vast. Versier het zakje met knoopjes en cupcakes uit het dessinpapier.

kraftDrieluik
Snij Kraft papier van 15 x 29,7 cm en ril het op 9,9 cm en 19,8 cm. Stans met de grootste, rechte driehoek, precies in het midden van de drie delen, een driehoek uit op 3 cm van boven en op 1 cm uit beide zijkanten (1). Zet hiervoor de snijmal met verwijderbaar plakband vast op het Kraft zodat deze niet verschuift. Knip drie stukjes koord en span ze in de drie openingen. Zet ze vast met een druppel 3D-kit of een glue dot zo dicht mogelijk tegen de opening. Knip het koord zo kort mogelijk af (2). Stans uit zes verschillende kleuren cardstock een frame door de grootste vlag en de grootste driehoek in elkaar te leggen. Zet de mallen met verwijderbaar plakband vast (3 en 4). Stans vier keer de grootste driehoek uit twee verschillende vellen dessinpapier. Gebruik twee verschillende kleuren driehoeken uit het cardstock dat overblijft na het stansen van de frames (5). Plak de driehoeken in de openingen tegen elkaar met het koord ertussen. Hierdoor kunnen de driehoeken in de openingen draaien (6). Plak de frames aan de voor- en achterzijde om de openingen en werk de uiteinden van de touwtjes hierachter weg (7). Maak gaatjes rechts bovenaan in de driehoeken en haal er 30 cm koord door. Zorg ervoor dat de vlaggetjes allemaal dezelfde kant op staan. Zet het koord aan de uiteinden vast met 3D-kit en bevestig er een knoopje overheen. Laat het koord tussen de vlaggetjes een beetje zakken. Stans vijf dubbele vlaggetjes uit restjes cardstock en dessinpapier. Vouw hiervoor het papier dubbel en zorg dat de vouw binnen de snijrand van de mal blijft. Plak de vlaggetjes om het koord vast. Knip ballonnen uit dessinpapier en plak ze bovenaan. Snij een rand met teksten en lijm het onderaan.

BRONMonique van Oostrum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in