Lekker toetje: Banoffee in een glaasje

0
126

Er gaat niks boven een heerlijk toetje! Zo nu en dan moet je jezelf verwennen toch? Nou, met dit recept zit dat wel goed! Het is eigenlijk een heel simpel toetje geïnspireerd op banoffee pie (welke we ook nog een keer gaan maken 🙂 ). Een heerlijke taart met een aantal van onze lievelingsingrediënten: banaan, caramel en slagroom. Maar om het nu even simpel te houden hebben we het in een lekker toetje gegoten. Een simpel en snel recept, gewoon in een glaasje. De basis kun je al maken voordat je een 3-gangen diner op tafel zet, maar het is wel lekker om de caramelsaus nét voor het eten van het toetje toe te voegen. Veel plezier met het maken én opeten!

Ingrediënten voor banoffee toetje (voor 4 personen)

  • Voor de basis
  • 2 bananen
  • 250 ml vanille-vla
  • Bastognekoeken (hoeveelheid naar wens 🙂 )
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Voor de caramelsaus:
  • 200 gram suiker
  • 75 ml water
  • 125 ml slagroom, alvast een beetje voorverwarmd
  • 2 eetlepels roomboter

Recept voor banoffee toetje

  1. Snijd een banaan in plakjes voor de garnering. Prak de andere banaan fijn en meng deze door de vanille-vla.
  2. Verkruimel de bastognekoeken en bedek de bodem ermee.
  3. Halveer de vanille-vla en schep het eerste laagje in de glaasjes.
  4. Klop de slagroom met de suiker op, halveer, en schep een laagje op het laagje vanille-vla.
  5. Voeg weer een laag bastognekoeken toe, gevolgd door een laag vanille-vla en een laag slagroom.
  6. En dan komt eigenlijk het meest moeilijke van het dessert, de caramelsaus:
    1. Doe het water en de suiker in een hoge pan en breng langzaam aan de kook. Belangrijk is dat je NIET roert tijdens het aan de kook brengen, want dan gaat het proces niet goed.
    2. Laat het zachtjes doorkoken tot je een mooie caramelkleur hebt, en haal dan de pan van het vuur. Kook het niet te lang, want dan krijgt de saus die ‘verbrande’ smaak die je niet wilt.
    3. Giet vervolgens de voorgewarmde slagroom bij het suikermengsel en roer goed door.
    4. Voeg als laatste de boter toe en bind het geheel tot een mooie saus.
  7. Garneer met de schijfjes banaan en wat koekkruimels, en klaar is je banoffie toetje!

Nóg meer toetjes-inspiratie? Bekijk dan bijvoorbeeld deze lekkere tiramisu of crème brûlée met frambozen. Ook heel jammie 🙂

Banoffee met caramel en banaan toetje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here