traktatiedoosje pompoen

Om wat lekkers voor Sint-Maarten in te doen

0
433

Het is weer Herfst, de bladeren vallen van de bomen en de pompoenen liggen overal daarom een traktatiedoosje pompoen.  Deze traktatiedoosjes gaan bij mij in een mand bij de deur. Het is eind deze week weer Sint-Maarten. Dus komen er weer kindjes aan de deur met een lichtje en een liedje. Ze zijn zo groot dat er een zakje spookjeskoekjes in passen. Maak je ze kleiner dan kan er een kleinere traktatie in.

De bedoeling was een doosje wat dicht ging van boven. Maar helaas past dat niet uit een A4 blaadje. Na wat proberen kwam ik  uit op twee losse vleugelstukken die er aan geplakt worden zodat het uit een A4 past. (helaas is de kans groot dat dat net niet gaat. wel als je ze ietsepietsie kleiner maakt.) Daarmee gaat het doosje dan keurig dicht. De ogen zijn er op getekend, en er is nog twijfel om het stronkje groen te maken. Voorlopig is het allemaal oranje wat de klok slaat.

Gelukkig is een pompoen tekenen niet al te moeilijk en de vleugels waren snel op maat. Helaas dacht ik er niet aan om er 1.5 cm. bij aan te tekenen omdat ik ze over een strookje plakte. Ze gingen wat moeilijk dicht. De bedoeling was dat de pompoen in de zijkanten zou vallen. Hier vallen de stroken binnen de pompoen. De volgende maak ik het strookje dus zo’n 1,5 cm. langer.

Het gezicht kun je maken zoals jezelf leuk vindt. Er zijn heel veel gezichten te vinden online. Dus leef je uit. Op het patroon staat een lijntje met de tekst 3 cm. dat is je ijklijntje. In principe past het op een A4 maar de printer gaat dat misschien wat lastig vinden zo dicht langs de kant. Zonder witte rand printen wil wel eens helpen.

Vind hier meer traktaties

https://www.hobbyhandig.nl/een-bezem-vol-lekkers/

https://www.hobbyhandig.nl/monsterlijke-traktatie/

 

Traktatiedoosje pompoen

Benodigdheden

 • Oranje karton 180/220 gram.
 • zwarte filtstift
 • dubbelzijdig palkband
 • schaar
 • iets om mee te rillen
 • patroon

Beschrijving

 1. Print het patroon en knip het uit. gebruik dit als mal
 2. leg de mal op het oranje papier en trek het na, let op de vleugelstukken moeten dus 1 tot 1,5 cm. langer. Het zou kunnen dat het dan net niet meer uit een A4 kan. Maak je meerderen dan heb je toch al meer karton nodig en kun je het verdelen.
 3. Knip alle onderdelen uit
 4. ril de streepjes lijnen en vouw het naar binnen
 5. teken het gezicht er op
 6. plak de vleugels er aan, vergeet niet deze in te knippen op de lijnen, waarmee ze over het stronkje gaan.
 7. Nu kun je de pompoen in elkaar vouwen. Pak de twee stronkjes bij elkaar en doe de vleugels er één voor één over. Je moet hierbij de pompoen een beetje bol naar beneden duwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

traktatiedoosje pompoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in