Zomerse icetea!

0
1612

Het weer is op dit moment weer heerlijk. Avonden buiten, eten in de tuin en borrelen op het terras: lekker genieten! Avondjes op het terras zijn ook een grote hobby van ons. En op die heerlijke avondjes, komen wij steeds vaker zelfgemaakte ijsthee tegen, reden om dit ook eens zelf te proberen! Wij drinken het liefst de perzik variant, dus die hebben wij gemaakt. Hieronder vind je het recept, met heel weinig ingrediënten die het samen zó lekker maken. En mocht je naast je zomerse ijsthee ook nog een zomerse fruittaart willen maken, check het filmpje van deze originele fruitsalade!

Wat heb je allemaal nodig voor de perzik ijsthee?

Voor de siroop:
– 150 gram suiker
– 3 perziken
– 180 ml water

Voor de thee:
– 1 liter water
– 1 theezakje normale thee (voor een hele pot)

Hoe maak je de perzik ijsthee?

1. Maak eerst de siroop. Snijd de perziken in stukjes en doe deze samen met de suiker en het water in een pan.
2. Laat het mengsel warm worden en prak tijdens het warm worden de perziken een beetje. Wij deden dit met een stamper waar je ook stamppot mee maakt. Breng het aan de kook en zet dan het vuur uit. De geur is echt overheerlijk!
3. Neem een fijnmazige zeef en laat daar het mengsel doorheen lopen, zodat het vruchtvlees en het sap mooi gescheiden zijn. Laat het sap afkoelen.  
4. Maak vervolgens de thee. Kook 1 liter water en laat 1 zakje gewone thee trekken. Maak hem zo sterk als je zelf lekker vindt, maar let op: de siroop komt hier later bij dus maak het niet te licht. Dan wordt de ijsthee wel héél zoet. Laat ook dit mengsel afkoelen.
5. Als alles is afgekoeld kun je de siroop met de thee mengen. Voeg nog wat perziken in stukjes toe en ijsklontjes en je hebt zelfgemaakte zomerse perzik ijsthee!
6. Extra leuk: Koop vrolijke rietjes zodat de zomer er vanaf straalt 🙂

Wij vinden deze perzik ijsthee echt super lekker, en ideaal dat hij ook helemaal zelf gemaakt is. Kijk voor meer leuke tips op Happy Stekkie.

Recept IJsthee Perzik | Happy Stekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in