HobbyHandig 177 – Poppetjeskalender

0
4372

Van een gewone verjaardagskalender kun je iets speciaals maken als je er niet alleen verjaardagen op vermeldt, maar ook bijzondere dagen die je niet wilt vergeten. Alle speciale momenten in je leven verwerk je op deze bijzondere poppetjeskalender. Perfect voor het
nieuwe jaar!

poppetjeskalender

Collier: ● Buigzaam zilverdraad 0,4 cm  ● Facetkralen 0,2 tot 0,6 cm ● Kniptangetje ● Rondbektang

Mutsje en shawl aan elkaar
Haak 6 v op midden achterkant van de muts en het midden van de zijkant van de shawl samen. T1: 5 v, 5 st, 5 v. Hecht af.

Shawl met franjes
Haak met haaknaald nr. 2 een ketting van 5 L. T1: 4 v. T2: 1 L, 4 v. T3: 1 L, 4 v. Herhaal tot 15 cm lengte. Voor de franje aan de korte kanten van de shawl sla je de
draadjes ca. 4 cm dubbel. Haal dit door de v en knip het op gewenste lengte af.

Tasje
Haak met haaknaald nr. 2 een ketting van 9 L. T1: Haak op de ketting 7 st. Herhaal dit totaal 5 maal. T2: 30 L. Maak dit vast aan de andere kant, vouw het dubbel en maak de zijkanten dicht.

Stola
Haak met haaknaald nr. 1 een ketting van 5 L. T1: Haak op de ketting 4 v en herhaal dit tot 7 cm lengte. Maak de franje langs de zijkant als bij de shawl met franje.

Doktersjas
Haak met haaknaald nr. 2 een ketting van 20 L en haak 7 toeren v en 1 toer st. Hecht af. Borduur een rood kruisje op één van de voorpanden.

Katoenen shawl
Knip een lengte van 15 cm af van textielgaren (Hoooked Zpaghetti) en naai de uiteinden met zigzagsteken.

Collier
Knip met tangetje 8 cm zilverdraad af en rijg er kraaltjes aan. Buig beide uiteinden met een rondbektang om in een klein lusje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in