Makkelijk DIY project: maak je eigen lantaarn

0
2643

We willen er nog helemaal niet aan denken, maar het najaar staat alweer voor de deur. Tijd dus om ons huisje alvast een beetje ‘winterklaar’ te maken. En wij zijn vrouwen, dus een nieuw decoratiestuk is nooit weg! En dan vooral van die leuke windlichten, kaarshouders en lantaarns vallen bij ons in de smaak 🙂 We hebben er weer een: deze leuke DIY lantaarn. Met 4 fotolijstjes zet je deze in handomdraai in elkaar, en het ziet er echt super leuk uit! Nog sneller klaar dan we dachten, en meteen een heel leuk gezicht op de salontafel. Op zoek naar nog meer leuke decoratie? Maak dan dit vetplantjes schilderij of pimp wat je al hebt met een mooie cement-look.

Wat heb je nodig voor de lantaarn?

– 4 fotolijstjes
– Lijmpistool met lijm
– Iets leuks voor in de lantaarn, dit kunnen kaarsen zijn maar ook tulpen, een plantje of leuke vaasjes

Hoe maak je de DIY lantaarn?

1. Verwijder de achterkanten van de fotolijstjes.
2. Lijm het glas vast aan het fotolijstje door een lijntje lijm (niet teveel) in de rand te doen en vervolgens het glas erop te plakken.
3. Leg de 4 lijstjes goed neer, zodat je ze niet verkeerd vastlijmt.
4. Lijm de rechterkanten van de fotolijstjes aan elkaar, zodat er een lantaarn ontstaat.
5. Zet de lantaarn op de tafel en vul het met kaarsen of vaasjes met bloemetjes of een plantje. Of iets anders, gewoon wat jij leuk vindt!

Tja.. zo simpel is het! We kunnen het niet moeilijker maken 🙂 Wat je wel nog kunt doen is fotolijstjes kopen die nog meer basic zijn dan deze. Je kunt ze dan zelf schuren en in een mooie kleur verven. Misschien heb je nog wel oude fotolijstjes in huis die je hiervoor kunt gebruiken? Of ga naar de kringloopwinkel. Belangrijk is wel dat ze allemaal dezelfde afmeting hebben, anders heb je straks een scheve lantaarn op je tafel staan. En dat willen we niet!

BRONHappy Stekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in