Het is alweer bijna Pasen! De Paastak, eieren en veertjes kunnen weer uit de kast gepakt worden. Maar ook lekkere recepten horen er zeker bij. Net als alle feestdagen is Pasen weer een perfecte gelegenheid om ongegeneerd allerlei zoete en lekkere dingen te eten. Iedereen doet het toch? 😉 Wij maakten een heerlijk paastaartje, en geheel in paasstijl is dat natuurlijk in de vorm van een ei. Met lekker veel chocolade, en een heerlijke monchou-slagroom-citroen vulling. Echt genieten!

no-bake taartje pasenWat heb je allemaal nodig voor dit paastaartje? (voor 4 personen*)

 • Voor het ‘eiwit’:
  200 gram monchou
  200 gram slagroom
  80 gram witte basterdsuiker
  1 citroen
  3 blaadjes gelatine
 • Voor het ‘eigeel’:
  200 gram roomboter
  100 gram kristalsuiker
  1 citroen
  1 blaadje gelatine
  1 ei
 • 4 holle chocolade-eieren.
  Overal zijn rond deze tijd holle chocolade eieren in allerlei formaten te koop. Wij kochten ze bij de Hema.

* Ingrediënten zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte van de eieren die je kiest.

Hoe maak je dit paastaartje?

 1. Snijd de bovenkant van de chocolade-eieren af en brokkel het vervolgens verder af. Bewaar de afgebrokkelde stukjes chocolade voor garnering. Rasp van de onderkant een klein stukje af, zodat ze rechtop kunnen blijven staan.
 2. Maak nu het ‘eiwit’: Klop de slagroom stijf en voeg de basterdsuiker toe. Rasp 1 citroen, knijp het sap eruit en verwarm het sap en de rasp in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en los er 3 blaadjes gelatine in op. Klop de roomkaas goed romig en roer het citroenmengsel door de roomkaas. Voeg ook de opgeklopte slagroom toe. Verdeel het mengsel over de eieren, om dat netjes te doen kun je het beste een spuitzak gebruiken. Plaats het geheel minimaal anderhalf uur in de vriezer.
 3. Maak nu het ‘eigeel’: Rasp 1 citroen en knijp het sap eruit. Verwarm de boter au bain marie en voeg beetje bij beetje de suiker, citroensap en de rasp toe. Roer hier vervolgens een gekopt ei door, en blijf goed roeren tot het dikker wordt. Doe 100 gram van het mengsel in een schaaltje en meng hierdoor de gelatine tot deze is opgelost. Voeg eventueel een drupje gele kleurstof toe.
 4. Haal de eieren met het ‘eiwit’ uit de vriezer en schep er een klein schepje uit, in het midden. vul dat gedeelte met het ‘eigeel’.

En je dessert voor Pasen is klaar! Heerlijk toch? Nu alleen nog even lekker smikkelen :).

BRONHappy Stekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in