Persoonlijke placemat

Super persoonlijk én heel gemakkelijk te maken, in slechts 2 stappen: deze krijtbord placemats. Voor een leuk gedekte tafel!

0
5283
DIY placemat met krijtverf

Als echte gezelligheidsmensen vinden wij het heel leuk om lekker met vrienden uitgebreid te koken en eten. Yvonne heeft zelfs een heuse ‘eetclub’ en Anne heeft ervaring met het koken voor 12! man. Wij zouden Happy Stekkie niet zijn als we bij zo’n etentje het liefst de eettafel pico bello aankleden. Het is superleuk om een persoonlijke touch aan deze aankleding te geven. Daarom bedachten wij deze persoonlijke krijtbord placemat waar je ieders naam op kunt schrijven. Je kunt bijvoorbeeld de naam van je gasten erop schrijven, maar ook een lief persoonlijk berichtje voor hem of haar.

Wat heb je nodig voor de krijtbord placemat?

– Plankjes. Wij kochten bij de bouwmarkt een grote plank en lieten deze in plankjes van 40 cm x 60 cm.
– Krijtbordverf
– Een kwast
– Krijtjes

Hoe maak je de krijtbord placemat?

Écht supersimpel in slechts 2 stappen:
1. Schilder de plankjes met de krijtbord verf en laat het drogen. Herhaal dit voor de zekerheid 4 keer. Zorg dat je er papier of kranten onder legt zodat het niet afgeeft.
2. Eenmaal droog? Schrijf dan de naam of een persoonlijke boodschap op de plankjes met krijt. Je hebt naast wit krijt ook krijt in leuke kleurtjes, bijvoorbeeld bij de Action.

Variatie-tips voor de krijtbord placemat:

– Je hoeft niet perse de naam van de persoon op de placemat te schrijven, het is bijvoorbeeld ook leuk om het menu op de placemat te schrijven of een persoonlijke boodschap. Ook het tekenen van een bord met bestek op de placemat ziet er heel leuk uit.
– Versier de placemat met leuke strikjes of stukjes stof, voor een vrolijke uitstraling.
– Houd de rand van de placemat vrij van krijtverf, zodat je naast de krijtverf ook een rand van hout ziet. Dit kun je doen door de rand met schilderstape af te plakken.

BRONHappy Stekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in