Chocolademelk sticks zelf maken

1
9479

In de koude winter is warme chocolademelk echt heerlijk. Wij kunnen er helemaal van genieten, lekker op de bank met een grote mok, het liefst ook nog met slagroom erop. En je kunt het ook nog heel simpel en leuk zelf maken. Bekijk nu het filmpje hoe we zelf chocolademelk sticks maken, lekker voor jezelf én leuk als cadeautje!

Wat heb je allemaal nodig? (5 chocolademelk sticks)

– Een grote reep chocolade (smaak naar wens)
– Lekkere zoete nougat nootjes of spikkels voor bovenop (of iets anders dat je heel lekker vindt)
– 5 Houten stokjes of lepeltjes
– Lege plastic eierdoos of borrelglaasjes

Hoe pakken we het aan?

1. Laat de chocolade au bain marie smelten.
2. Maak de plastic eierdoos schoon, en giet de gesmolten chocolade in de vorm. Beweeg de vorm zachtjes heen en weer zodat de luchtbubbeltjes uit de chocolade gaan.
3. Strooi de nootjes of spikkels bovenop de gesmolten chocolade.
4. Laat het even afkoelen en doe de stokjes of lepeltjes erin. Als je dit te snel doet blijven de stokjes niet staan.
5. Zet de eierdoos in de vriezer totdat de chocomel-sticks hard zijn.
6. Haal de sticks uit de eierdoos, en ze zijn klaar om je eigen chocomel te maken! Of pak het in als een leuk cadeautje.
7. Ga je de warme chocolademelk maken? Warm dan melk op en roer met de stick tot deze ‘opgelost’ is.

Nu lekker genieten!

Variatietips:

– Je kunt deze chocolademelk sticks met alle soorten chocolade maken, dus kies welke je het lekkerst vindt. Wij kunnen ons bijvoorbeeld ook wel een lekkere Tony Chocolonely chocolademelk sticks voorstellen. Of mix de chocolade met pindakaas voor een lekkere notensmaak.
– Vervang de nootjes of spikkels door andere lekkere dingen: kleine marshmallows, hagelslag, gummybeertjes, schuddebuikjes, walnoten, noem maar op! Wat jij denkt dat lekker is bij warme chocolademelk.
– Pak ze in en maak er een leuk cadeautje van. Bijvoorbeeld met een leuk tijdschrift erbij en lekkere koekjes. Om het cadeautje nog leuker te maken kun je voor de stokjes ook leuke lepeltjes gebruiken, bijvoorbeeld die van Blond Amsterdam.
– Als de chocolademelk klaar is, doe er dan lekker zelfgemaakte slagroom op! Eventueel kun je ook nog een beetje likeur door de chocolademelk roeren 🙂
– Voor een echte calorieënbom: serveer de chocomel samen met cheesecake of eierkoeken, recepten die je eerder op Happy Stekkie hebt kunnen vinden.

Chocolademelk sticks diy

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in