Maak een eigen muurbord

0
2898

Het is zomer! Nouja, zomer.. over die regen van de afgelopen dagen zullen we het maar niet hebben dan. Wij krijgen met zo’n slecht weer altijd echt zin in vakantie, lekker erop uit! Het liefst naar andere werelddelen met hun mooie natuur, fascinerende cultuur en lekker eten natuurlijk Maar wat dichterbij huis is ook heerlijk, Italië is bijvoorbeeld een van onze favorieten. Hebben jullie al vakantieplannen? Anne heeft dit jaar een wereldreis gemaakt, ongelofelijk mooi en héél erg fotogeniek, het fototoestel is er nu nog warm van  Al die mooie foto’s én foto’s van andere prachtige reizen, verdienen natuurlijk een fotoboek. Maar hoe laat je die schitterende kaften allemaal mooi zien?

We bedachten er iets erg leuks voor: een fotoboeken wand! Een houten muurbord waardoor alle boeken mooi zichtbaar zijn, en alle ervaringen in één oogopslag te zien zijn. Heb je niet zoveel fotoboeken? Dan kun je er ook iets anders leuks opzetten zoals schilderijtjes, gezellige vaasjes, of deze leuke fotoslingermaken die wij eerder deelden.

Wat heb je nodig voor dit houten muurbord?

 • 5 houten planken, ongeveer op dezelfde lengte
 • 4 houten latjes voor aan de achterkant, let erop dat ze zo lang zijn dat de vijf planken naast elkaar vastgemaakt kunnen worden
 • 4 u-profielen, bepaal de lengte door de breedte van de 5 planken naast elkaar te nemen
 • Schroeven
 • Schuurmachine
 • Boormachine

Hoe maak je dit houten muurbord?

 1. Zaag de 5 planken op ongeveer dezelfde lengte. Om het speels te maken hebben wij in lengte gevarieerd.
 2. Schuur de planken zodat er geen splinters meer aan de buitenkant zitten.
 3. Bevestig de 5 planken aan de achterkant aan elkaar d.m.v. de 4 latjes. Zorg dat ze goed aan elkaar geschroefd zitten.
 4. Bevestig de 4 u-profielen aan de voorkant. Maak eerst met potlood streepjes op de planken waar je deze u-profielen wilt bevestigen, voordat je al begint te schroeven  Het zou zonde zijn als je verkeerd begint.
 5. Plaats de fotoboeken wand tegen een muur en plaats je fotoboeken hierin.

Mooi om zo al je herinneringen bij elkaar te hebben!

Variatietip: Wij kozen ervoor deze houtlook te houden, maar je kunt de fotoboeken wand ook schilderen in een kleur die bij je interieur past. Eventueel is het ook mogelijk haakjes in de wand te schroeven zodat je ook dingen op kunt hangen. Dat vonden wij voor nu iets te druk, maar je kunt hem helemaal maken zoals je hem zelf wilt! Succes!

BRONHappy Stekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in